Erre számítanak 2020-ban a magyar ingatlanpiac szereplői!

A realista.hu szokásához híven idén is összegyűjtötte a legfontosabb hazai ingatlanpiaci szereplők véleményét, hogy mire számítanak 2020-ban, hogyan alakul a szektor jövője. A fejlesztési aktivitás jelentős lesz az irodapiacon, a szállodaiparban és a logisztikában, a retail szektorban a felújítások dominálnak, az újépítésű lakáspiac megtorpanhat. Az építőiparra nehezedő nyomás enyhülhet, amely munkaerőt és kapacitást szabadíthat fel.

A lakásvásárlók mellett a bérlők körében is sikeres a BudaPart

Budapest legújabb városnegyedének első irodaháza, a BudaPart GATE a szándéknyilatkozatokkal együtt már közel 90%-os bérbeadottsági szintet ért el. A Kopaszi-gát szomszédságában, a BudaPart kapujában található irodaépület komplex adottságait 2020 februárjától élvezhetik az első bérlők.

BUDAPEST 2019-BEN: ÍGY VÁLTOZOTT A VÁROS IDÉN

2019 rengeteg, hosszú ideje húzódó gigaprojekt lezárásának és talán a nagy, rendszerszintű változások elindulásának az éve volt. Immár hagyományos évösszegző írásunkban megmutatjuk, mi minden változott a városban egy év alatt, a rozsdaövezetek újjáéledésétől kezdve a stadionok és campusfejlesztések mellett ikonikus renovált régi épületek, megújuló közparkok és felújított terek érik egymást, és sajnos a fejlődés hevében egy sor értékes épület is elveszett. Szinte minden hónapra jutott egy, az egész város szempontjából meghatározó fejlesztés – van, amit városlakóként szerettünk, másokért kevésbé lelkesedtünk, de mind jó időre befolyásolni fogja Budapestet életét és arculatát. Íme ez történt 2019-ben.

Már kiadó lakást is találni a BudaParton

Októberben adták át a Kopaszi-gáton épülő BudaPart első lakásait, a BRA nevű lakóépületébe várhatóan több százan költöznek be év végéig. Ennyiben nem is meglepő, hogy már felbukkantak kiadó lakások is.

Még csak most adták át az első épületeket, de már duplán díjazták a BudaPartot

A Construction & Investment Journal (CIJ) Awards Hungary 2019 versenyén a BudaPart projekt az idén átadott lakóházaival két kategóriában is díjnyertes lett. Az épületek elnyerték a „Legjobb lakóingatlan fejlesztés” (Best Residental Developement) díjat, valamint a zsűri által most először átadott, az összes fejlesztési kategória közül a legjobb projektnek értékelt, „Grand Prix” elismerést is. A nyerteseket december 11-én hirdették ki a budapesti Hilton hotelben megrendezett díjátadó gálán.