BudaPart Gate - egy új városrész első irodaháza

Jelentős beruházás zajlik Budapesten a Kopaszi-gát szomszédságában, ahol az elkövetkezendő években egy új városrész jön létre. A BudaPart projekt első épületeinek egyike a BudaPart Gate irodaház [Studio'100 Építésziroda], melynek koncepciójáról, a tervezés során felmerülő kihívásokról Szász László, Dombóvári János és Schranz Mihály mesélt Molnár Zsuzsannának.

Ők azok a hazai ingatlanosok, akik "mertek fityiszt mutatni"

Városfejlesztésről, új budapesti városrészekről, építészeti trendekről és antitrendekről, a digitalizáció diktálta új igényekről és a siker kulcsáról beszélgettek az ingatlanszakma képviselői az UniCredit Bank által megrendezett ingatlanpiaci szakmai összejövetelen.

Multifunkciós lakónegyed épül Dél-Budán

Csaknem egy éve, 2017. június 12-én indult el a BudaPart projekt kivitelezése a XI. kerületben a Lágymányosi-öböl mellett. A beruházás célja Budapest új, valódi 21. századi városnegyedének létrehozása, ahol napközben az irodában dolgozók, munkaidő után pedig a lakók teremtenek pezsgő közösségi életet. Mindehhez pedig a minden igényt kielégítő lakóingatlanokon és irodákon túl kiterjedt szolgáltatásokat és zöld munkakörnyezetet biztosít a fejlesztő.

BudaPart közterei és parkjai

A BudaPart tervezett utcáiról, köztereiről és parkjairól beszélgettünk dr. Schrancz Mihállyal, a Property Market fejlesztési igazgatójával és a BudaPart beruházás szabadtér- és tájépítészeti tervezését végző S73 stúdió vezető tervezőjével, Mohácsi Sándorral.

2018 is erős év lesz az újlakás-piacon

A mai napon jelent meg a KSH gyorsjelentése a lakásépítésekkel, építési engedélyekkel kapcsolatban, mely 2017 I-IV. negyedévét elemzi. Árendás Gergely, a BudaPart beruházásért is felelős Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetőjének szakmai állásfoglalása, melyet a fenti jelentés értékeléseként adott ki:

A-tól C-ig – BudaPart, I. ütem

Megkezdődött az építkezés a Kopaszi gát szomszédságában, a BudaPart fejlesztési területén. Az irodákat, vendéglátó- és üzleti funkciókat és lakásokat befogadó városi léptékű beruházás első két megvalósuló lakóépületét Vikár András és Lukács István vezető tervezők mellett Mangel János, Bencsik Tamás, Dvorzsák Jessica, Szekér Ádám és Gál Árpád tervezők jegyzik. A két vezető tervezővel és dr. Schrancz Mihály fejlesztési igazgatóval Mizsei Anett készített interjút.

Luxusfizetés? Ugyan! Luxusmunkahelyre vágyik mindenki

Az irodaházak fejlesztése mostanra sokkal több annál, mint az épületek felhúzása, majd bérbe adása. Teljes csapatok vannak, akik azon dolgoznak, hogy a munkavállalók és a bérlők igényei szerint készülhessen el az adott ingatlan. Ezen túl a minősítő rendszerek terjedése és a környezettudatos megoldások is egyre meghatározóbbá válnak. Hogy mik a legújabb trendek, arról Csuhay Borbálát, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. értékesítési és vagyonkezelési igazgatóját kérdeztük.

Itt születik a főváros új Váci útja?

A budapesti irodapiacon a tavalyi év végén még mindig magasabb volt az irodaterületek iránti kereslet, mint az újonnan piacra kerülő kínálat, így a szabad területek aránya egyre jobban csökken. Részben ennek, részben pedig a kivitelezési költségek emelkedésének köszönhető, hogy mostanra ez a bérleti díjakban is megmutatkozik. Míg 2016-ban 5 százalékkal, 2017-ben több, mint 9 százalékkal mentek feljebb a bérleti díjak, a fejlesztők által is kedvelt alpiacokon azonban a hamarosan megjelenő új kínálat enyhítheti a problémát.