Ingatlan » Ingatlan iroda Luxusfizetés? Ugyan! Luxusmunkahelyre vágyik mindenki

Az irodaházak fejlesztése mostanra sokkal több annál, mint az épületek felhúzása, majd bérbe adása. Teljes csapatok vannak, akik azon dolgoznak, hogy a munkavállalók és a bérlők igényei szerint készülhessen el az adott ingatlan. Ezen túl a minősítő rendszerek terjedése és a környezettudatos megoldások is egyre meghatározóbbá válnak. Hogy mik a legújabb trendek, arról Csuhay Borbálát, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. értékesítési és vagyonkezelési igazgatóját kérdeztük.

Hiába a luxusfizetés: erre vágynak a pályakezdő fiatalok

"A HR stratégiának ma már egyre több helyen része, hogy a munkahely, az iroda minél kellemesebb, inspirálóbb teret nyújtson a képzett munkaerőnek" - vallja Csuhay Borbála. A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. értékesítési és vagyonkezelési igazgatója szerint így az utóbbi években hazánkban is erősödő tendencia, hogy egyes ágazatokban a cégek plusz szolgáltatásokkal, well-being csomagokkal próbálják meg a legjobbakat magukhoz vonzani. Interjú

Komplex városnegyed-fejlesztés a Kopaszi gátnál

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb városfejlesztési projektjevalósul meg a fővárosban, a Lágymányosi-öböl partján. A BudaPart fejlesztés célja egy olyan, Budapesten egyedülálló városnegyed létrehozása, amely épített környezete kialakításával, a Duna-parti közparkhoz való közvetlen kapcsolatával kiemelkedő lakó- és munkakörnyezetet biztosít majd az itt lakók és dolgozók számára - fejtette ki A Nap vendége című műsorunkban Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Meddig fejlődik még a magyar ingatlanpiac?

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is tovább változik hazánk ingatlanszférája, ennek megfelelően pedig az árak is tovább növekednek. De vajon meddig tart még ez a fejlődés?

BudaPart: 6 ütem, 10 év, 26 épület

Csuhay Borbála, a Property Market Ingatlanfejlesztő értékesítési és vagyonkezelési igazgatója szerint itthon is képesek vagyunk olyan új városnegyedet építeni, amilyet eddig csak a nyugat-európai nagyvárosokban láthattunk – azok hibái nélkül. Valóban elkelt-e a BudaPart lakásainak első üteme, lesz-e elegendő kivitelezői kapacitás a különleges lokáció beépítésére és mi lesz a MOL- toronnyal – egyebek mellett ezekről a témákról beszélgettünk.

Budapestből zöld oázis - Tényleg ez a jövő?

A nagyobb városfejlesztési programok kapcsán, akárcsak a nagyobb lakóparkfejlesztéseknél egyre gyakrabban találkozunk különböző újfajta kifejezésekkel, amelyek között különösen gyakori a rekreáció szó említése. A szó eredetileg a szabadidő eltöltésének kultúrájára utal, de tágabb értelemben a városlakók, a városrészt használók jó közérzetét is magában foglalja. Budapest bizonyos részeinek esetében is előszeretettel alkalmazzák ezt a jelzőt, ami mögött az ott lakók számára nyújtott többletszolgáltatás lehetősége szerepel.