2018 végén kezdődhet a legmagasabb toronyház építése

Pár napja a Magyar Időkben megjelent publicisztikájában fejtette ki véleményét Fegyverneky Sándor, volt országos főépítész a Kopaszi-gáton két éven belül megépítendő toronyházról. Fegyverneky az Origónak elmondta, hogy a főváros leendő legmagasabb irodaházának tervei pár hét múlva lesznek publikusak.

Biztos anyagi lábakon áll a BudaPart ingatlanfejlesztési projekt

A K&H Bank finanszírozza a BudaPart beruházás első ütemében készülő lakóházak fejlesztését. A BudaPart Otthonok első két – A és C jelű – lakóházára az építési engedély 2017. május 20-án emelkedett jogerőre, azóta a Market Építő Zrt. kivitelezésében folyik az építkezés, Újbudán a Kopaszi gát melletti fejlesztési területen. A két épület összesen 265 (az A épület 162, a C épület 103) lakással készül el, amik javarészt gazdára is találtak.

Elégedett lakók, prosperáló cégek - interjú a BudaPart beruházásról

Városi léptékben is jelentős átalakulás történik Újbudán, a Kopaszi-gát szomszédságában - a főváros szívében kevés az ekkora, fejlesztésbe vonható terület. Mintegy tíz éves távlatban készülhet el az a vegyes funkciójú beépítés, amely Budapest leendő 6. legnagyobb közparkja és a sűrűbb, belvárosias jellemzők között teremt egyensúlyt. Schrancz Mihállyal, a BudaPart projekt fejlesztési igazgatójával Mizsei Anett beszélgetett.

Dél-Buda a magyar Szilícium-völgy, az irodisták paradicsoma

A budapesti iroda alpiacokat bemutató sorozatunk újabb részében Dél-Budát mutatjuk be. Ez az egyik legpezsgőbb, legkeresettebb fővárosi irodalokáció, ahol gőzerővel épülnek az új épületek. Igazi infokommunikációs paradicsom.

Különleges városnegyed lesz a BudaPart – interjú Árendás Gergellyel

Árendás Gergellyel (MRICS), a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a BudaPart városnegyedről. A minap letették a multifunkcionális fejlesztés alapkövét, így aztán beindult a gőzhenger. Első körben két lakóépület és egy irodaház fog épülni. A remények szerint a kiváló természeti adottságokkal rendelkező területen a magyar ingatlanfejlesztés ismét nagyot fog alkotni.

Zöld nyugalom és városi pezsgés egyszerre? Mutatjuk, hol érdemes most lakást venned!

Otthonkereséskor az egyik első eldöntendő kérdés, hogy belvárosi, központi helyen szeretnénk-e lakni, élvezve egy metropolisz nyüzsgését, vagy inkább a természetközeli létet választjuk, a központtól akár több órányira, az agglomerációban. Ha most Budapesten keresel lakást, akkor szerencsés vagy, mert a Kopaszi gátnál ugyanis egyik hangulatról sem kell lemondanod.

Városrendezés a Duna parton

Budapest talán legizgalmasabb városfejlesztési koncepcióját ismerhette meg a közvélemény néhány héttel ezelőtt. A városvezetők, újságírók, építészek és urbanisták számára azért is rendhagyó volt a BudaPart városrendezési tervének (masterplan) megismerése, mert idehaza szinte egyedülálló módon külföldi építészirodát bízott meg azzal a hazai tulajdonú Market Csoport és a Constellation Hotel Holding, hogy egy összességében 54 hektáros, de 65 százalékban park- és vízfelülettel rendelkező terület beépítési koncepcióját megalkossa. A 2006-ban alapított dán ADEPT építésziroda vezető tervezőjét és társalapítóját, Anders Lonkát kérdeztük egyebek mellett a tervezési folyamat első üteméről.

Indul a Kopaszi-gát hatalmas ingatlanfejlesztése

BudaPart néven indul a Lágymányosi-öböl nagy ingatlanberuházása, amely terveit az Anders Lonka vezette dán Adept iroda tervezi. A Duna-parton megvalósuló 8-10 éves fejlesztés közel 600.000 négyzetméternyi lakó- és irodateret hoz majd létre. Lányi András beszámolója.