Nincs megállás, tovább pörög az újlakás-piac a Duna mellett

Sem a kereslet visszaesése, sem árcsökkenés nem várható a következő néhány évben a budapesti újépítésű ingatlanpiacon - véli Kiss Ákos, a Property Market lakóingatlan értékesítési igazgatója. A szakértő egyetért azokkal az ingatlanpiaci felmérésekkel és elemzésekkel, amik azt mutatják, hogy a lakáspiaci boom még korántsem ért véget.

Amit még nem láttál: ilyen a kilátás a BudaParton 15 emelet magasan

Egy új városrész van kialakulóban a Kopaszi-gáton, a BudaPart projekt a mintegy 10 éves fejlesztés végére 30 ezer városlakó életterévé és munkahelyévé válik majd. Az első lakóépületet 2-3 hónapon belül elfoglalhatják a lakástulajdonosok, de az első ütemben megvalósuló további 3 lakóépület és a BudaPart GATE irodaház is a tervek szerint halad az ott dolgozó 600-700 építőipari munkavállalónak köszönhetően. Egy exkluzív bejárás során megnéztük, milyen lesz a kilátás a 15. emeletről, és interjút készítettünk Dr. Schrancz Mihállyal, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. fejlesztési igazgatójával, miközben a levegőből egy drónnal is szemügyre vettük, hogy hogyan halad az építkezés. Most pedig megmutatjuk.

Ilyen városnegyed még nem épült Budapesten

BudaPart néven épül újgenerációs városnegyed a Duna-parton impozáns lakóépületekkel, kávézókkal, üzletekkel és irodákkal. A tervek szerint néhány év múlva egy kisvárosnyi közösség él majd a Kopaszi-gát mellett.

BudaPart: Új stílus a fővárosban

Exkluzív, természetközeli, mégis pezsgő városnegyed épül Buda szívében, a Duna közvetlen szomszédságában: számos lakóépület, irodaház és szolgáltatással bővül a már jól ismert Kopaszi-gát 2019 második felétől. A BudaPart olyan minőségi életteret hoz létre, ami világvárosi színvonalra emeli a környéket.

A BudaParti életérzés nyomában. Hogyan épül az új városnegyed? – beszélgetés Kiss Ákossal

A BudaPart városfejlesztési projekt nyerte el Az Év Irodája versenyen Az Év Tervezett Lakóprojektje címet. 15 lakóház, 14 irodaház, 54 hektáros terület, hatalmas zöld- és vízfelület. A beruházás előnyeiről, a fejlesztések jelenlegi fázisáról és arról beszélgettünk Kiss Ákossal, a Property Market lakóingatlan értékesítési és kommunikációs igazgatójával, hogy miért lesz érdemes itt élni, dolgozni vagy csak ide jönni kikapcsolódni.

„Nem nekem, a vevőnek kell hogy tetsszen”

Dr. Schrancz Mihállyal, a Property Market fejlesztési igazgatójával arról beszélgettünk, miért tud a fejlesztő a projekt minőségéért jobban felelni, mint az építész és miért a vevő ízlése számít jobban, mint az alkotóé. Na meg arról a 3000 lakásról, 250 000 nm-nyi irodáról és 54 hektárnyi területről, ahol mintegy tíz év alatt BudaPart néven új városközpont születik majd a Kopaszi-gát szomszédságában, de már ez év végén átadják az első lakásokat. Kozár Alexandra interjúja.

Újgenerációs irodák a BudaParton

Az 54 hektáros terület egyik legimpozánsabb helyén, a városnegyed bejáratánál, a leendő, ikonikus MOL Campus épülete mellett kerül jövőre átadásra a BudaPart GATE több mint 20 000 négyzetméternyi irodája. Ebben a hatalmas fejlesztésben azonban eleinte nem csak a nagyobb cégeknek nyílik lehetősége dolgozni, hanem egy bérlőnek köszönhetően a kicsik is labdába rúghatnak, s élvezhetik az egyedülálló projekt előnyeit.

A BudaPart épületeiből már kezd kirajzolódni az új városnegyed térképe - videó

A Market kivitelezésében 54 hektáron elkészülő Duna-parti beruházás magára vonja az 1-es villamos utazóinak szemét. Dél-Buda egyik fontos csomópontjában lakóépületek, irodaházak, közparkok és közterek várják majd a beköltözőket és várhatóan új villamosvonal is épül a Gellért tértől a Rákóczi hídig.