Város a városban: ilyen lesz a BudaPart első üteme - interjú

A jövő városát reprezentálja Újbudán a főváros talán legmarkánsabb és egyben legélhetőbb lakó- és irodaépület beruházása. A Kopaszi-gát tőszomszédságában épülő BudaPart egyaránt kínál jó közlekedést, sport- és szórakozási lehetőségeket, ugyanakkor Duna-parti zöldövezetet és a 21. századi ember igényeinek megfelelő kényelmes és minőségi otthonokat, munkahelyeket. A tervek szerint az itt épülő lakó-, és irodaházakban élők és dolgozók számára számos közösségi funkció is elérhető lesz helyben. A projekt eddigi állásáról, a Kopaszi-gát helyzetéről és a „fun factekről” kérdeztük a BudaPart fejlesztője, a Property Market Kft ügyvezetőjét, Árendás Gergelyt.

Well-being a Duna-parton

Csuhay Borbála, a Property Market Ingatlanfejlesztő értékesítési és vagyonkezelési igazgatója szerint a munkáltatók kiélezett versenyt folytatnak azért, hogy a tehetséges Y-, majd Z-generációs munkavállalókat magukhoz csábítsák és meg is tartsák. Ennek egyik eszköze az irodai környezet minősége. A bérlők változó igényeiről, Dél-Buda szárnyalásáról és a zöldmezős BudaPart fejlesztőire háruló felelősségről beszélgettünk.

BudaPart Gate - egy új városrész első irodaháza

Jelentős beruházás zajlik Budapesten a Kopaszi-gát szomszédságában, ahol az elkövetkezendő években egy új városrész jön létre. A BudaPart projekt első épületeinek egyike a BudaPart Gate irodaház [Studio'100 Építésziroda], melynek koncepciójáról, a tervezés során felmerülő kihívásokról Szász László, Dombóvári János és Schranz Mihály mesélt Molnár Zsuzsannának.

Ők azok a hazai ingatlanosok, akik "mertek fityiszt mutatni"

Városfejlesztésről, új budapesti városrészekről, építészeti trendekről és antitrendekről, a digitalizáció diktálta új igényekről és a siker kulcsáról beszélgettek az ingatlanszakma képviselői az UniCredit Bank által megrendezett ingatlanpiaci szakmai összejövetelen.

Multifunkciós lakónegyed épül Dél-Budán

Csaknem egy éve, 2017. június 12-én indult el a BudaPart projekt kivitelezése a XI. kerületben a Lágymányosi-öböl mellett. A beruházás célja Budapest új, valódi 21. századi városnegyedének létrehozása, ahol napközben az irodában dolgozók, munkaidő után pedig a lakók teremtenek pezsgő közösségi életet. Mindehhez pedig a minden igényt kielégítő lakóingatlanokon és irodákon túl kiterjedt szolgáltatásokat és zöld munkakörnyezetet biztosít a fejlesztő.

Gőzerővel épül a BudaPart, Budapest új városnegyede

Jelenleg 124 ezer négyzetméternyi budaparti ingatlan épül a Kopaszi gátnál Jó ütemben halad a dél-budai BudaPart beruházás építése a Property Market ingatlanfejlesztésében. A fejlesztő bejelentette, hogy a BudaPart Gate irodaház valamint a BudaPart Otthonok ’A’ és ’C ’épülete mellett a közelmúltban újabb két lakóépület építését is megkezdte. Immár a BudaPart Otthonok ’B’ és ’D’ lakóház is épül, így a projekt első ütemében együttesen öt épület kivitelezése zajlik, összesen 124 000 m2-en. Budapest legnagyobb vegyesfunkciós városnegyedének első házait már 2019-ben átadja az ingatlanfejlesztő.

Kedvenc hely a BudaPart

A 2018-as Portfolio Lakás Konferencia keretein belül díjazták a főváros lakóingatlan fejlesztéseit. Több ezer olvasó szavazata alapján 2018-ban „A 100 lakásosnál nagyobb budai projekt” díj nyertese a BudaPart lett.

BudaPart közterei és parkjai

A BudaPart tervezett utcáiról, köztereiről és parkjairól beszélgettünk dr. Schrancz Mihállyal, a Property Market fejlesztési igazgatójával és a BudaPart beruházás szabadtér- és tájépítészeti tervezését végző S73 stúdió vezető tervezőjével, Mohácsi Sándorral.