Komplex városnegyed-fejlesztés a Kopaszi gátnál

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb városfejlesztési projektjevalósul meg a fővárosban, a Lágymányosi-öböl partján. A BudaPart fejlesztés célja egy olyan, Budapesten egyedülálló városnegyed létrehozása, amely épített környezete kialakításával, a Duna-parti közparkhoz való közvetlen kapcsolatával kiemelkedő lakó- és munkakörnyezetet biztosít majd az itt lakók és dolgozók számára - fejtette ki A Nap vendége című műsorunkban Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Meddig fejlődik még a magyar ingatlanpiac?

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is tovább változik hazánk ingatlanszférája, ennek megfelelően pedig az árak is tovább növekednek. De vajon meddig tart még ez a fejlődés?

BudaPart: 6 ütem, 10 év, 26 épület

Csuhay Borbála, a Property Market Ingatlanfejlesztő értékesítési és vagyonkezelési igazgatója szerint itthon is képesek vagyunk olyan új városnegyedet építeni, amilyet eddig csak a nyugat-európai nagyvárosokban láthattunk – azok hibái nélkül. Valóban elkelt-e a BudaPart lakásainak első üteme, lesz-e elegendő kivitelezői kapacitás a különleges lokáció beépítésére és mi lesz a MOL- toronnyal – egyebek mellett ezekről a témákról beszélgettünk.

Budapestből zöld oázis - Tényleg ez a jövő?

A nagyobb városfejlesztési programok kapcsán, akárcsak a nagyobb lakóparkfejlesztéseknél egyre gyakrabban találkozunk különböző újfajta kifejezésekkel, amelyek között különösen gyakori a rekreáció szó említése. A szó eredetileg a szabadidő eltöltésének kultúrájára utal, de tágabb értelemben a városlakók, a városrészt használók jó közérzetét is magában foglalja. Budapest bizonyos részeinek esetében is előszeretettel alkalmazzák ezt a jelzőt, ami mögött az ott lakók számára nyújtott többletszolgáltatás lehetősége szerepel.

Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Budapesten járva szinte lépten-nyomon óriásdarukba ütközünk, bizonyítva, hogy gőzerővel zajlanak az irodaberuházások. Nem csak a teljes építési volumen nagy azonban, hanem néhány igazán gigászi projekt is épül a következő években. Az alábbiakban azokat a projekteket szedtük össze, amelyek méretben jelentősen meghaladják az eddigi legnagyobb épületeket is, így jelentősen átformálva a város adott részeinek arculatát.

A Mol Campus ékkő lesz a BudaPart szívében

Bár a kereskedelmi ingatlanpiac sok tekintetben érinti az embereket, legyen az egy menő iroda vagy egy igényes üzlet a plázában, azért a MOL Campus terve jócskán meghaladta az átlagos ingerküszöböt. Ezért is kérdeztük meg Árendás Gergelyt, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatóját, hiszen ők építik a BudaPart új városnegyedet a Kopaszi gátnál, ahol az olajipari multi is székhelyet épít.