Extra feláras zöld irodaház - Kinek éri meg?

Az ESG-alapú működési szempontrendszer az ingatlanpiacot is elérte, és akár annak átalakulását is magával hozhatja. Mivel az Európai Unióban az épületek felelősek az energiafogyasztás 40 és a szén-dioxid-kibocsátás 36 százalékáért, a zöld épületek kérdésköre megkerülhetetlen a zéró karbon célok eléréséhez. De vajon milyen szerepe lehet a bérlőknek ebben? A bérlők igényeiről és elvárásairól a DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozat második epizódjában Tóth Mariannal, a Property Market bérbeadási igazgatójával beszélgetett Kui Szilárd, local partner, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának vezetője és Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője.

BudaParti Adventi Napok

December 16-18. között mindenkit szeretettel várnak az első BudaParti Adventi Napokra.

Budapesti kerület a világ legmenőbb városrészei között

A Time Out utazási magazin 27 ezer városlakót, valamint helyi szakértőket kért meg arra, hogy rangsorolják a legjobb helyeket a gasztronómia, a szórakozás, a kultúra és a közösség alapján. A világ legmenőbb városrészei között Budapest XI. kerülete végzett a lista hetedik helyén.

Milyen ingatlanba tegyük a pénzünket, hogy igazán jól járjunk?

Az elmúlt évtizedekben sokat változott a befektetési lehetőségek köre, a befektetési eszközök egyik legkedveltebb típusa azonban továbbra is az ingatlan. Ha ingatlanbefektetésről beszélünk, a legtöbben egy jó helyen lévő, könnyen kiadható lakás képét vizionálják, az ingatlanbefektetések lehetősége azonban túlmutat ezen. Az alábbiakban a hazai ingatlanpiac intézményi és a magánbefektetői helyzetét járjuk körül.

Városnegyedet álmodni

"Hosszan gondolkodtunk azon, hogyan lehet előre, jól elmagyarázni a vevőinknek, bérlőinknek, hogy nekünk mennyire fontos a kultúra. Az előnyök középhosszú távon fognak jelentkezni, és éreztük: valami nagyon erős gesztust kell tennünk, amivel a motivációnkat, az elkötelezettségünket világossá tesszük."

A legmenőbb városi strandok Európában

A Lágymányosi-öbölben most megnyílt SHO BEACH BudaPart adta az apropóját, hogy Európa legjobb városi strandjai közül szemezgessünk. A tengerparti városoknál adott a lehetőség, de a folyóparti metropoliszok esetében sem lehet panaszunk, hiszen nincs annál különlegesebb érzés, mint egy nagyváros közepén strandolni.