Ilyen lesz a hazai ingatlanpiac a koronavírus-járvány után

A járvány első hullámát átvészeltük, de vajon hogyan menjünk tovább? Sokan nehéz helyzetben vannak, így fontos kérdés, hogy mit lehet tenni ott, ahol az állami segítség nem elegendő. Míg az előző válság pénzügyi válság volt, a mostani nem az, most van likviditás, így a kérdés, hogy milyen termékbe érdemes most befektetni, hiszen egyértelmű, hogy pénz van a piacon – tette fel a kérdést Kibédi Varga Lóránt MRICS, Managing Director, CBRE Hungary, a Property Investment Forum 2020 online konferencián. A szakértők emellett a kivitelezési költségek változásának hatásairól is beszéltek.

Pörög a fejlesztés a BudaParton

Tóth Mariann, a Property Market Kft. újonnan kinevezett iroda értékesítési igazgatója szerint a vírushelyzet ellenére sem lassult jelentősen a piac: a bérlők a korábbiaknál jóval óvatosabbak ugyan, de a változó igényekhez igazított irodamegoldásokra továbbra is van kereslet.

Ma ez a legnagyobb Magyarországon

Az idei év az újlakás-piacot sem hagyta érintetlenül, jelentősen szűkült a kínálat, nőtt a bizonytalanság, ám azok a szereplők, akik fel voltak készülve a változó környezetre és rugalmasan reagáltak, sokat tudtak tanulni az elmúlt időszakból. Az 5%-os lakásáfáról, a piaci várakozásokról, a rozsdaövezeti programról és a budaparti tapasztalatokról Kiss Ákos, a Property Market lakóingatlan értékesítési igazgatója osztja meg észrevételeit.

Város a városban, ahonnan ki sem akarod tenni a lábad

Az utcán korzózó fiatalok, a játszótéren vagy a Duna-parton labdázó gyerekek, hangulatos éttermek és a parkban andalgó párok. Egyszerre pezsgő városi lét és természetközeli nyugalom. A BudaParton egy klassz városnegyed épül, ráadásul a belvároshoz igen közel, amely magában foglalja a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl területét, és ahol a természet, az épített környezet, a szolgáltatások mind-mind ugyanarról szólnak: értékteremtésről, közösségi gondolkodásról.

Ezért költözik a Bayer a BudaPart CITY irodaházba

BudaPart CITY irodapiac Jövőre készül el a BudaPart második irodaépülete, a hatemeletes BudaPart CITY. A ház egyik leendő első beköltözőjét, a Bayer Hungáriát kérdezte Pál Tamás, a tranzakcióban bérbeadói képviselettel megbízott ESTON International Zrt. Office Agency divíziójának vezetője.

Őszintén az ingatlanpiacról - Mit okozott valójában a járvány és mi vár még ránk?

Az újfajta élethez újfajta ingatlanhasználati szokások jönnek. Home office, rugalmas munkavégzés, albérlet, e-kereskedelem és logisztika, melyek a világ minden táján aktuális kérdések. Mit mondanak azok, akik ezt első sorból követik és alakítják? Mit jelent a covid az ingatlanpiacra nézve makrogazdasági megközelítésben? És vajon mennyire értékelődött át a világ befektetési és finanszírozási környezet tekintetében? A Property Market RELOADED 2020 konferencia második felében erről beszéltek a szakértők.

A SIÓ-Eckes az elsők között költözött a BudaPart GATE irodaházba

Magyarország piacvezető gyümölcslégyártójának budapesti részlege a BudaPart GATE irodaházba költözik. A harmóniát és dinamizmust sugalló új iroda a természetközpontú vállalat értékeit tükrözi. A SIÓ-Eckes munkatársaihoz és a cég működéséhez igazodó, inspiráló irodakialakítás és design ösztönzi a hatékonyságot, a kollégák közötti együttműködést és a munkahelyi szinergiák kialakulását.